Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Përfshirja amerikane në konfliktin ushtarak në lindjen e mesme,po mbështetet gjithnjë e ma shumë nga gjenerata amerikane e quajtur Mileniale !

SH.I. ose DAESH është faktor që bënë të ndryshohet qëndrimi i gjeneratës Milleniale/ Millennial Generation ose gjenerata y që u atribohet gjeneratave të lindura diku nga fillimi i 1980 -ave dhe të fillimit të 2000-tes në përfshirjen Amerikane në krizën e lindjes së mesme.
Është ky një ndryshim dramatik.

us army

Ndoshta për herë të parë në jetën e tyre të votimit, dhe shumica e millennialëve mbështesin dërgimin e trupave tokësore për të luftuar në Lindjen e Mesme. Zhvendosja dramatike u bë më e theksuar në prag të sulmeve terroriste më 13 Nëntor në Paris, në të cilin persona të armatosur dhe kamikazë të trajnuar nga grupi radikal militant të njohur si Shteti Islamik vranë 130 njerëz. sipas sondazheve me Millennialët e moshave 18-29 të kryera nga Instituti për politikë i Harvardit (IOP).

Para sulmeve të Parisit, rezultatet e anketës së IOP tregouan se rreth gjysma e amerikanëve të rinj mbështesin çizmen ushtarake në terren: 48 për qind e mbështetën konceptin, ndërsa 48 për qind e kundërshtuan atë. Pas ngjarjeve të Nënt. 13 Megjithatë, kur IOP bëri pyetjen përsëri, Instituti ka gjetur se 60 për qind e millennialëve ishin tani në favor të dërgimit të trupave tokësore për të luftuar ISIS, ndërsa 40 për qind ishin në opozitë.Edhe Sondazhet e opinionit publik të kryera në të njëjtën kohë tregouan gjithashtu mendime të përziera në lidhje me nëse veprimi amerikan ushtarake në Irak dhe Afganistan kishte qenë efektiv. Atëherë, çfarë është ndryshe në lidhje me ISIS? Mund të jetë se ka një lidhje shkakësore midis kërcënimit të terrorizmit dhe mbështetjes publike për ndërhyrje ushtarake.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close