Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Galaksia me nofkën “Atoms for Peace”

Galaktika spirale NGC 7252 ka një ngjashmëri sipërfaqësore me një bërthamë atomike rrethuar nga sythet e orbitave elektronike, dhe u quajt jozyrtarisht galaktika “atome për paqe” . Këto sythe janë të dukshme në një fushë më të gjerë të këndit të shikimit.

NGC

Kjo nofkë është mjaft ironike, pasi e kaluara galaxive ishte çdo gjë tjetër, pos paqësore. Pamja e saj karakteristike është rezultat i një përplasje mes dy galaktikave që u zhvillua rreth një miliard vjet më parë, e cila ka grabitur dy galaktika veç e veç. Strukturat e jashtme si lak, ka të ngjarë të jet bërë nga pluhuri dhe yjet e hedhura jashtë nga kolisioni, por duke risjell elektronet orbitale në një atom, janë pjesërisht përgjegjës për nofkën e galaxisë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close