Hubble gjenë Galaxin e ” leshtë ” NGC 3521

galaxy NGC 3521

Ky imazh i ri i galaktikës spirale NGC 3521 lëshuar nga NASA / ESA marrë nga teleskopi Hubble nuk është jashtë fokusit. Në vend të kësaj, galaktika në vetvete ka një pamje të butë,leshtë pasi i takon grupes së një klase të galaktikave të njohura si spirale flocculent/leshatake.

Ashtu si galaktika të tjera flocculente, NGC 3521 mungon qartësia e definueme, strukturën harkore në krahët e saj spirale që shfaqen deri në galaktikat e tilla si Messier 101, të cilat janë quajtur spirale të mëdha disajni. Në spirale leshatake, arnimet push të yjeve dhe pluhurit që shfaqen këtu dhe atje përgjatë gjithë disqeve të tyre. Ndonjëherë xhufkat e yjeve janë të rregulluara në një formë përgjithësisht spirale, sikur NGC 3521, por mbushur me rajone me yje ndriçues mund të shfaqen me krihë të shkurtër apo të ndërprera spirale.

Rreth 30 për qind e galaktikave të ndajnë arnime të NGC 3521, ndërsa rreth 10 për qind i kanë rajonet e tyre yll-formuese plagë në spirale të mëdha disajni.

NGC 3521 është e vendosur gati rreth 40 milionë vite dritë larg në konstelacionin e Luanit (The Lion).

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close