Përdorimi i paracetamolit kundër gripit është i pa vlerë!?

Duke u bazuar në rezultatet e një studimi,studiusit thonë se përdorimi i paracetamolit për ti zbutur simptomat e gripit nuk ka asnjë efekt.
Në kundërshtim me këshillat e mjekëve, një medikament popullor nuk mund të zvogëlojë temperaturën apo simptoma të tjera të tilla si dhimbjet.

paracetamolus

Paracetamoli është konsideruar si një përbërës kyç i barnave kundër ftohjes dhe gripit.
Megjithatë, shkencëtarët nuk kanë zbuluar një ndryshim të rëndësishëm kur testuan 40 pacientë të cilëve u ishte dhënë paracetamol për të ulur temperaturën e trupit dhe atyre që vetëm mendonin se morën paracetamol si kurë/bar.

Një studim i kryer nga mjekët në Zelandë të Re është i pari test “standard ari” sipas principit rastësishëm/randomizues të paracetamolit dhe një pilule placebo.

Gjat ekzaminimit mjekët kan gjetur se paracetamoli nuk është i dëmshmëm, por që gjithashtu as nuk ishte i dobishëm dhe se nuk ka asnjë ndikim në trajtimin e influencës/gripit.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close