Serbet banorë të Kosovës nuk mund të hyjnë më në Kosovë me karta identiteti/letërnjoftim të Serbisë

Policisë kufitare të Kosovës në mesnatë i ka arritë urdhëri,sipas të cilit i ndalohet hyrja në Kosovë të gjithë personave që kan letërnjoftim serb,a të cilët jetojnë në Kosovë.

kufiri me serb

Por sipas disa njoftimeve nga policia e kosovës kjo urdhëresë nuk nuk ka filluar të zbatohet ende në vendkalimet Jarinje dhe Bernjak në veri të Kosovës.
Edhe serbet e asaj pjese të Kosovës kan filluar konsultimet dhe aktivitetet se si do ia bëjnë me situatën e re,që sipas tyre është urdhëresë diskutabile.E cila thotë që personat me letërnjoftim të serbisë dhe banim në Kosovë do duhej të zbatonin ligjin e Kosovës për të huaj.
Ana serbe ka reaguar duke thënë se po përcjellin me kujdes këtë situatë dhe se në varësi se si rrjedhin gjërat ata edhe do të ndërmarrin hapa për ti mbrojtë interesat e tyre.
Është interesante dhe e quditshme se si asnjë nga vendimet ligjore që merr qeveria e kosovës nuk kalojnë dhe nuk zbatohen me automatizëm në pjesen veriore të kosovës,pa pajtimin e strukturave të atjeshme.E cila vetvetiu të jep idenë se ajo pjesë qeveriset nga dikush tjetër ose de facto është pjesë e një entiteti politik të veqantë të cilin e udhëheqë dikush tjetër në mënyrë autonome,dhe sikur është akt i kryer ky por neve aoma na servohet përralla e sovranitetit kosovar mbi atë pjesë të Kosovës!!

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close