A është pamja fizike e partnerit e rëndësishme për një bashkëjetesë të mirë

Sipas një studimi amerikan bukuria për Burrat është vendimtare për një martesë të suksesshme. Një ekip i ekspertëve, me një psikolog Andrea Melker në krye, zbuloi se pjestarët e gjinisë më të fortë momenti estetik u është shumë i rëndësishëm për të qëndruar më gjatë në ujërat e bashkëjetesës nëse pranë vetes kanë një partnere të bukur, sepse ata janë edhe më të lumtur.

Happy-Couple

Studimi zgjati katër vjet dhe është bërë në bashkëpunim me 450 çifte, të cilat para fillimit të eksperimentit kanë vlerësuar bukurinë bashkëshortëve . Rezultatet treguan se burrat ishin të kënaqur dhe në fillim dhe në fund të studimit vetëm në rastet kur një grua u gjykua të jetë tërheqëse. Në anën tjetër, në kënaqësinë e femrave nuk kishte ndikim pamja e meshkujve, por inteligjenca e tyre dhe ajo se çfarë janë “përbrenda”.

Andrea ka mbrojtur anëtarët e gjinisë mashkullore, duke theksuar se hulumtimi nuk ka treguar se ata janë sipërfaqësore, por vetëm se thjesht çmojnë më shumë partneret që duken bukur.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close