Pamje interesante e dy hënave të Saturnit shkrepur nga kamera e Cassinit

Anija kozmike Cassini e NASA-s ka gjurmuar fqinjësinë e Saturnit pasi ajo arriti atje në vitin 2004. Është një vend i stërmbushur në hapësirë. Saturni ka mbi 50 hëna të emëruara dhe më shumë se 60 satelitë në përgjithësi.

Dy prej tyre janë Enceladus dhe Tethys, të cilat kan rënë në një linjë të syrit të kamerës së Cassini për një foto interesante.

cassinimoons

Imazhi dramatik tregon Unazat e Saturnit që shtrihen nëpër qendër të tablosë me Enceladus ulur direkt në frontin e Tethys, duke e bërë atë që NASA e përshkruan si një “cosmic bull’s eye.”

Shkrepja ilustron madhësitë relative të hënave. Enceladus është 313 milje (504 kilometra) në të tërësi ndërsa Tethys është mbi dy herë madhësia e tij në 660 milje (1,062 kilometra) në tërësi. Imazhi është marrë më 24 shtator dhe u bë publik nga NASA të hënën.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close