DARPA:Do krijojmë “dronë vampirë”!

DARPA agjension i ushtrisë amerikane e cila është e cla është e angazhuar për zhvillimine teknologjive të reja,dhe e cila në vitet e gjashtëdhjeta të shekullit të kaluar kish zhvilluar ARPANET,e i cili më vonë u bë internet,e edhe i ka vu themelet e GPS,ka edhe vizionin e saj se si do të duken ca nga zhvillimet teknologjike në tridhjet vitet e ardhme.

refuel_

Drejtoresha e shërbimit të shkencave të mbrojtjes Stefani Tompkins është e bindur se nanoteknologjia do të dominojë botën deri më 2045.Kjo duke ju falenderuar aftësisë gjithnjë e më të madhe për ti manipuluar materialet në nivel atomesh.përmes nano teknologjisë njerëzit do të krijojnë materiale gjithnjë e më të lehta.
“Të gjitha ndërtesat ku ne jetojmë,automobilat që vozisim,aeroplanët-të gjitha këto do të punohen nga materiali që sot duken tërësisht joreal”

Nga ana tjetër ,zavendësja e drejtorit për shërbime të teknologjisë taktike Pam Malroy ,ingjiniere e aeronautikës ,zbulon se DARPA është duke zhvilluar dronë të quajtura “Dronë Vampire” të cilat natën do jenë aktive dhe me rrezet e para të mëngjesit demolohen dhe zhduken pa lënë asnjë gjurmë.Melroy thotë se makinat do tu shërbejnë njerëzve dhe do tu bëhen partner për zgjidhjen e detyrave të komplikuara.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close