Telegrami me të cilin Austrohungaria i shpallë luftë Serbisë

Telegrami me të cilin Austrohungaria i shpallë luftë Serbisë.Telegrami është dërguar,nga Viena më 28 korrik të 1914 në ora 11 e 10 minuta dhe është pranuar në Nish në korrik të 1914.

telegramm

Përmbajtja e telegramit:
Ministrit të mbretërisë në Nish
Qeveria mbretrore e serbisë nuk është përgjegjur në mënyrë të duhur në notën e atës 23 korrik të 1914,të cilën e kishte dorzuar i dërguari austrohungarez në Beograd;për shkak së cilës qeveria perandorake është e detyruar të mbështetet në forcën e armëve që ti mbrojë të drejtat dhe interesat e saja.
Që nga ky moment Austrohungaria konsideron se është në luftë me Serbinë
Graf Berchtold Ministër i punëve të jashtme i AustroHungarisë.

telegram

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close