Edhe 2016 do jetë vit i ngrohtë si 2015 në mos më i ngrohtë!!

Instituti meteorologjik britanik,ka bërë një prognozë për atë se çfarë moti do mbajë në vitin 2016,dhe ka dalë me deklaratën se në vitin e ardhshëm do jetë njësoj ngrohtë,me mundësi që do bëjë ende ma ngrohtë se më 2015/E që do ishte viti më i ngrohtë ndonjëherë!

el nina

Sipas prognozave temperatura mesatare në përmasa globale,në vitin 2016 do duhej të jetë më e lartë për 0,72 deri në 0,96 shkallë celsius në krahasim të mesatares prej 14 gradësh celsius në periudhën 1961 deri më 1990.

Sipas prognozave vëmë re se deri në fund të 2016 do kemi tri ose katër vite rekord kur është në pyetje rritja globale e temperaturës.thotë Prof. Adam Scaife – Met Office.Ai shton se ajo rritje globale e temperaturës është rezultat i ngrohjes globale ,për të cilën fajtor është njeriu,dhe pasojë e fenomenit klimatik El Niño.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close