Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Filipinet në gjendje të jashtzakonshme pas vërshimeve të mëdha

Filipinet edhe sot janë përfshirë nga reshje të mëdha të cilat kanë shkaktuar vërshime të përmasave të mëdha,nga e cila kanë pësuar një numër i madh njerëzish,ku ka edhe një numër prej 41 të vdekurish,pas një jave të motit të keq.

Ishulli jugor Mindanao është vërshuar sot pas daljes nga shtrati të dy lumenjëve duke përmbytur tokat e popullatës së varfër vendase.Edhe fortuna që vendasit e quajnë “Oniok” deri diku është dobësuar,pasi mbrëmë vonë e kishte goditur,por e cila edhe ma tutje sjell të reshura në ishujt qendror dhe Mindanao.Kaq katastrofale janë vërshimet saqë autoritetet shtetrore kanë shpallur gjendje të jashtzakonshme në këtë shtet njëqindmilionësh,të cilin në vit mesatarisht e godasin 20 tufanë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close