Telefonat mobil shpiejn në depresion.Sidomos tinejgjerët kur i përdorin gjatë natës!

Telefonat mobil shpiejn në depresion.Sidomos tinejgjerët kur i përdorin gjatë natës!

Sipas studiusve japonez,të cilët studimin e tyre e kanë botuar në revistën për pediatri dhe psikologji,aparatet elektronike që rrezatojn,si telefonat mobil ,nxisin depresionin tek tinejgjerët.

telephone-depression

Ata i kanë analizuar 18.000 adoleshent dhe kanë zbuluar se drita e bardhë nga ekrani i telefonit dhe aparateve tjerë,posaqërisht nëse përdoren në orët e mbrëmjes,sjell pagjumësi dhe probleme të tjera që lidhen me fjetjen e cila me kohë të shpie në depresion.

Psikiatrat e kanë krahasuar shëndetin mental të një tinejgjeri me kualitetin e gjumit të tij dhe varësinë në përdorimin e teknologjisë.Dhe rezultatet e tyre vetëm se e kanë vërtetuar rezultatin e publikuar nga hulumtimi i kolegëve të tyre amerikan vitin e kaluar.
Përveq pagjumësisë dhe depresionit,adoleshentët për shkak të rrezatimit të ekranit jan të prirë edhe për suicid/vetvrasje.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close