Disa këshilla se kur dhe ku, nuk duhet porositur peshk dhe fruta deti për ushqim

Tani është kohë pushimesh dhe shumë nga ne shfrytëzojmë rastin dhe kurë shkkojmë në pushime në bregdet ,hamë peshk dhe fruta deti, të përgatitura nga ata që ma së miri ia dinë marifetin asaj pune.

Por egziston diçka që duhat ta dini para se të shkoni në njërin nga restorantet lokale dhe të kërkoni peshk për të hanger.Ajo që duhet ta dini është se dita ma e keqe për të porositur fruta deti dhe peshk për të hanger është e hënja.Mbi 80 përqind e restorantave,edhe ata që gjenden pranë detit ,nuk kanë furnizim të përditshëm të peshkut të freskët kështuqë ka shumë gjasa që ju ta hani atë të para disaditëve.

Nëse vendosni për të konsumuar ushqim të fërguar,egziston mundësi e madhe që do të shërbeheni me peshk të fërguar në vaj të përdorur.Për këtë për të konsumuar specialitete deti është mirë që të prisni deri të ejten ose ndonjë ditë tjeter ma pastaj,ka këshilluar Anthony Bordein për revistën Glamour.

Përveç kësaj ,kuzhinierët këshillojnë që specialitetet me fruta dhe peshk deti nuk duhet porositur kurrë në restorantet të cilët janë ma larg se 30 kilometra nga deti.Këtë ata e konsiderojnë si logjikë të shëndoshë ,për shkakun se peshku i tillë në të shumten e rasteve është i ngrirë,për këtë edhe ma i shtrenjtë dhe ma me pak shije.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close