Spanja sot Voton,dhe me siguri do të ketë befasi elektorale!

Në ora nëntë të mëngjesit sot jan hapur vendet e votimit për zgjedhjet parlamentare spanjolle.Ato do të mbyllen në ora20.00. Këto zgjedhje mendohet se do të jenë më të paparashikueshmet deri më tani që nga rënia e diktaturës!

espania

Sipas parashikimeve asnjëra nga partitë e mëdha nuk do ta fitoj shumicën absolute të 176 vendeve nga 350 sa jan gjithsejt.

Sipas një ankete të zhvilluar del se votuesit do votojnë ndryshimet dhe se në parlamentin spanjoll përveq dy partive të mëdha siq janë partia konservative popullore dhe ajo socialiste do hynë edhe dy parti të reja të formuara së voni që premtojnë reforma dhe nxjerrje e Spanjës nga kriza e thellë ekonomike që po e mundon këtë vend tash e sa vite më parë.Ato jan; partia e djathtë Ciudadanos (qytetarët) dhe ajo e majtë Podemos (ne mundemi).

 

proinformacion.com

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close