Rriteni imunitetin,parandalone gripin.Ca këshilla !

Lani duart,largohuni nga ata që kanë grip,dhe ajrosni shpesh hapësirat në të cilat rrini.Por nganjëhere edhe këto masa nuk mjaftojnë që ju mos të sëmureni nga gripi.Dhe ju duhet të merrëni masa shtesë si këto më poshtë:

gripp

# Siguroni trupit tuaj,mjaftueshëm probiotikë.për arsyen se bakteriet e ashtuquajtura pozitive në organizëm dhe në sistemin shndrrues në lukth mund të ju mprojn nga ftohja/gripi.Në fakt studimi që është bërë në SHBA ka vërtetuar se personat që marrin mjaftueshëm probiotikë kanë mundësi 30 për qind më pak të preken prej ca nga sëmundjet respiratore.

# Pini nga një gotë verë të kuqe gjatë drekimit,si preventivë.Ajo është e pasur me antioksidantë,të cilët shkatërrojnë radikalët e lirë,dhe kështu rrisin imunitetin.Rrjedhjen e hundës dhe teshtimën në fillesat e saja mund ta ndaloni me një gotë të vëluar verë.Por nëse gjjendja vështirësohet atëhere shmangeni alkoolin,që të mos dehidroheni.

# Aktivitet i rregullt fizik si ushtrime të vogla,shetitje të shpejta munden gjithashtu ta shtojnë rezistencën e trupit ndaj virusëve.Qëndrimi në ajër të pastër dhe zvogëlimi i stresit janë beneficione shtesë të cilët do ju mundësojnë ta ndieni veten më mirë.

# Është vërtetuar gjithashtu se edhe zinku te të rriturit mund ta parandalojë dhe zvogloj kohën e qëndrimit në shtrat.Ky mineral është ashtu të themi linja e parë mprojtëse e organizmit,sepse pengon bakteriet të shumohen dhe të shpërndahen.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close