Përse nxënësit në Finlandë janë më të mirët në botë

Sepse në Finland arsimimi është falas për të gjithë fëmijët.Nxënësit në shkollë e kanë ushqimin falas,gjithashtu,edhe sigurimi social dhe shëndetsor si dhe tekstet mësimore i kanë gratis.Kampingjet,ekskursione dhe teatrot i paguajnë shkollat.

finnish

Përparësi e madhe e sistemit arsimor finlandez,është treguar të jet ajo që nxënësit nuk kanë detyra shtëpie deri sa nuk mbushin 16 vjet.Tek atëhere i nënshtrohen një testi të parë të standardizuar.Pauza në mes çdo oreje mësimi është 15 minuta.Kurse nxënësit zgjedhin lëndët zgjedhore në bazë të interesave të tyre.

Sipas studimeve,sistemi finlandez është më i miri për shkak të mësimdhënësve të mirë-që të gjithë kanë diplomë master dhe jan shumë të rrespektuar.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close