Në Zelandën e Re edhe Pastafrianizmi pranohet si organizatë fetare!!

Haaahaa,qesh njeriu kur mendon se ka një religjion që beson në “Flying Spaghetti Monster “(“shpagetë monstrum fluturuese”).Po në të vërtetë jo vetëm se egziston por kisha e “shpagetës fluturuese monstrum” është pranuar si organizatë fetare dhe ka leje për të bërë kurorëzimin e qifteve! Dhe kjo ka ndodhur në Zelandë të Re ku nga organet e atjeshme lëvizja e quajtuer,pastafrianiste është pranuar në mesin e religjioneve tjera.

dragoncon1200

 

jeff montgomery nga shërbimi amë i Zelandës së Re thotë se ky është një rast mjaft specifik.Por vendimi është marrë në bazë të rrespektimit të të drejtave të njeriut si dhe në respektimin e diversitetit shpirtëror.

Këtë kishë,më mirë të themi këtë besim e ka themeluar ,fizikani amerikan Bob Henderson më 2005 në shenjë proteste për shkak të futjes së kreacionizmit në shkollat e disa shteteve amerikane.

Ky religjion ka vetëm një dogmë edhe atë të refuzimit të çfardolloji dogme!Në fakt është një lëvizje e cila promovon një pamje më gazmore të fesë dhe kundërshton “krijimin dhe dizajnimin intelegjent”(bëhet fjalë për krijimin nga perëndia) në shkollat publike.Edhe merret si një religjion i vërtetë Pastafrianizmi në përgjithësi nga mediat merret si parodi religjion.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close