Në shërbim të askujt...vetëm informacion!
A diver explores the cathedral at Silfra canyon, a deep fault filled with fresh water in the rift valley between the Eurasian and American tectonic plates) at Thingvellir National Park, Iceland. In this photo the American plate is on the left and the Eurasian plate on the right. Model released.

Kanioni nënujor ku ndahen dy kontinente

Ja kështu duket kur ju zhyteni thellë në ujë dhe atë mu në çarjen e pllakës kontinentale në mes asaj amerikano veriore dhe asaj euroaziatike të cilat çdo vit largohen nga njëra tjetra dhe shkaktojnë tërmete të forta në çdo dhjetë vite.

¸–ƒD»àîý”í1b~kZÿ
silfra

Ky vend gjendet në jug të Islandës e cila quhet Silfra dhe tërheq avanturierë të shumtë sepse aty jo vetëm se do të mund ti prekëni dy kontinentë që po ndahen por uji është kaq i kthjellët saqë shikueshmëria shkon deri në nëntëdhjetë metra në kanion!

mustard1
Që ta kuptoni dhe shijoni tërë bukurinë e këtij vendi nën ujor shiko videon që bënë Wethorse Productions Alex Mustard.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close