Trupat irakiane Në mëngjesin e sotëm kanë sulmuar qendren e qytetit Ramadi

Trupat irakiane Në mëngjesin e sotëm kanë sulmuar qendren e qytetit Ramadi

BAGHDAD (Reuters) – Forcat e armatosura të Irakut sulmuan qendrën e Ramadi të martën, tha një zëdhënës për njësitë e kundër terrorizmit, në një operacion të ndërmarrë për të larguar militantët e Shtetit Islamik nga fortesa e tyre e mbetur në qytet të kapur nga ta në muajin maj.

image

Operacioni për të rimarrë Ramadin, një qytet sunit mysliman në lumin Eufrat diku 100 km (60 milje) në perëndim të Bagdadit, filloi në fillim të nëntorit, pas një përpjekjeje me muaj të gjatë për të prerë linjat e furnizimit të qytetit, rënia e të cilit në dorë të shtetit islam ishte një humbje e madhe për qeverinë e dobët Irakut .

Progresi ka qenë i ngadalshëm për shkak se qeveria do të mbështetet tërësisht në trupat e veta dhe të mos përdorë milicitë shiite për të shmangur abuzimet e të drejtave të tilla si ndodhën pas rimarrjes së qytetit të Tikritit nga militantët në muajin prill.

ramadi storm
Qeveria Bagdad ka thënë se gjithashtu dëshironte të kursejë civilët dhe për t’u dhënë atyre mundësinë të largohen nga qyteti.

“Forcat tona po përparojnë drejt kompleksit e qeverisë në qendër të Ramadit,” tha zëdhënësi i njësive kundër terrorizmit “Sabah al-Numani. “Luftimet jan duke u zhvilluar në lagjet përreth kompleksit, me mbështetjen e forcave ajrore.” Inteligjenca irakian vlerëson se numri i luftëtarëve të Shtetit Islamik ngulitur në qendër të Ramadit, kryeqytet i provincës Anbar perëndimor, është në mes të 250 dhe 300.

Ofensiva për të kapur qendëren eqytetit filloi në agim, tha Numani. Njësitë ushtarake kaluan lumin në rrethet qendrore duke përdorur një urë që u shkatërrua nga militantët dhe është riparuar nga inxhinierë eushtrisë, tha ai. “Kalimi i lumit ishte vështirësia kryesore,” tha ai. “Ne jemi duke u përballur me zjarrin nga snajperë dhe bombardues vetvrasës të cilët janë duke u përpjekur për të ngadalësuar përparimin tonë.Ne jemi duke ja dalur me ta përmes mbështetjes së forcave ajrore .”

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close