Çfarë ju bënë pagjumësia?

Pagjumësia është një nga shqetësimet e njerëzve të kohëve moderne.E nga kjo pastaj vuajnë edhe mendja edhe trupi.

pagjumësia
Është fakt që njerëzit për shkakun e një serie,apo sepse nuk mund ti ndahen twitter ,apo ndonjë tjetër rrjeti social,40% e tyre flejnë gjumë gjatë natës më pak se 7 orë.Kështu thonë rezultatet e studimeve të fundit.
Janë një varg pasoja që njeriu pëson nga mungesa e mjaftueshme e gjumit.

1…FTOFJA-studimi i kryer në 164 njerëz të shëndoshë ka treguar se ata të cilët kanë fjetur më pak se 5 orë në natë kanë pasur më shumë mundësi të ftofjes në krahasim me ata të cilët kanë fjetur 7 ose më shumë orë,pa marrë parasyshë demografinë ose peshën.

2…PROBLEME STOMAKU- Pagjumësia mundë të sjell simptoma të smundjeve inflamatore të stomakut dhe rritë mundësinë e zhvillimit të gastritisit.

3…VËSHTIRËSI NË TË MËSUAR – mungesa e gjumit është e dëmshme për aftësinë tonë për të kujtuar dhe për procesimin e informacionit të ri. Shkencëtarët rekomandojnë një shtyrje të fillimit të punës dhe fillimin e mësimit në një datë të mëvonshme në mënyrë që të ketë sa më shumë gjumë.

4… IRITITACIONI DHE NDRYSHIMI I SHPEJT I GJENDJES SË PËRGJITHSHME- Është gjetur se ndërprerjet dhe pengesat kohëpaskohëshme më shumë pengojnë kur jeni i pa gjumë .

5… DHIMBJE KOKE DHE MIGRENA – cilësia e dobët e gjumit është e lidhur me migrainen dhe apnea gjatë gjumit me dhimbje koke.

6…SHIKIMI I DOBËT- privimi nga gjumi është i lidhur me ngushtimin e fushës vizuale (shikimi tunel), Diplopia (vizioni i dyfishtë) dhe vizionin e paqartë. Sa më gjatë ju qëndroni zgjuar, ju do të përjetojni më shumë gabime vizuale dhe ka më shumë të ngjarë që ju jeni delusional/halucinoni.

7…RRITJA E PESHËS TRUPORE – kur nuk fle natën mjaftueshmëm, hulumtimi ka treguar, se ju do të hani më shumë dhe më shpesh zgjedhni ushqime të pasura me kalori, sidomos fëmijët.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close