Në shërbim të askujt...vetëm informacion!
This image, captured with the NASA/ESA Hubble Space Telescope, is the largest and sharpest image ever taken of the Andromeda galaxy — otherwise known as M31. This is a cropped version of the full image and has 1.5 billion pixels. You would need more than 600 HD television screens to display the whole image. It is the biggest Hubble image ever released and shows over 100 million stars and thousands of star clusters embedded in a section of the galaxy’s pancake-shaped disc stretching across over 40 000 light-years. This image is too large to be easily displayed at full resolution and is best appreciated using the zoom tool.

Ne nuk mund ta dijmë saktësisht,por të paktën do e krijojmë një ide se sa i gjerë/madh është universi!

Ne nuk mund ta dijmë saktësisht,por të paktën do e krijojmë një ide se sa i gjerë/madh është universi!

Sharpest ever view of the Andromeda Galaxy
This image, captured with the NASA/ESA Hubble Space Telescope, is the largest and sharpest image ever taken of the Andromeda galaxy —

Më parë, këtë muaj, NASA publikoi një foto gjigande, tepër të qartë të Andromeda Galaxy, marrë nga teleskopi Hubble.

Më lart është një prerje e vogël e imazhit të plotë (e cila, NASA thekson, është aq e madhe që për të shfaqur atë në rezolucion të plotë, ju do të ju nevojiten 600 HD TV). Galaktik ka më shumë se 100 miliardë yje, dhe është e shtrirë në mbi 40,000 vite dritë hapësirë.

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close