Pamje në detaje të planetit xhuxh,Ceres

Më 10 dhjetor,anija cosmike Dawn kap detajet e sipërfaqes Ceres “, që duken si qarje vijore dhe lugje e që ka gjasa të jenë të shkaktuara nga ndikimet apo stresi brendshëm. Puna është pjesë e një studimi më të gjerë për Ceresin, shkencëtarët kanë qenë gjithashtu duke studiuar substanca amoniaku që i ngjanë kripës dhe substancave që gjenden atje.

“Ne kemi marrë të dhënat me rezolucion më të lartë ndonjëherë nga Ceres, dhe ne do të vazhdojmë për të shqyrtuar hipotezat tona dhe të zbulojmëë edhe më shumë surpriza për këtë botë misterioze,” thotë Chris Russell, hetues kryesor i misionit Dawn, në lidhje me imazhet më të reja .

3fd49201a1b5c28a5858c7ddf8506554

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close