Udhëheqësi i kurdëve të turqisë Cemil Bayik :Jemi kthyer në gjendje lufte me shtetin Turk

Pasi që ditëve të fundit Turqia kishte ndërmarrë një aksion të madh ushtarak kundër kryengritsve Kurd,kanë reaguar këta të fundit përmes liderit të tyre Cemil Bayik i cili ka thënë se të gjitha kanalet e komunikimit mes kryengritsve Kurd të partisë punëtore të Kurdistanit dhe Turqisë janë ndërprerë.

Cemil-Bayik-

Ai ka shtuar se”ai nuk sheh më asnjë arsye për ndërprerëje të luftës së armatosur”mes Turqëve dhe Kurdëve.
“Të gjitha lidhjet komunikuese me shtetin turk jan ndërprerë.S’kemi asnjë kontakt.Jemi kthyer në gjendje lufte” ka thënë Bayik për Le Monde -e Parisit ,versionin online.
Ai ka treguar se ” Turqia si shtet më nuk do bisedime ose gjetjen e zgjidhjes së problemeve,porse është e interesuar në zhdukjen e lëvizjes kurde”,dhe ka shtuar se “PKK tani është duke zhvilluar luftë për egzistencë”

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close