Një ligj kundër gjuhës dhe kulturës shqipe i lëshuar nga sulltani i Perandorisë osmane Abdul Hamiti I më 31 Maj 1779

Është ndoshta e kuptueshme,që në kontekste të caktuara kohore e historike popujt të kenë edhe hasmëri dhe konflikte ,por tentimi permanent i shteteve dhe regjimeve të vendeve përreth dhe i Turqisë për të nënshtruar me çdo kusht elementin arbnor në Ballkan ,shkon përtej logjikës së lartëpërmendur dhe kalon në një konspiracion tmerrues për ta thyer gjenin “kryefortë” shqiptar.

  1. Një ligj kundër gjuhës dhe kulturës shqipe ka lëshuar sulltani i Perandorisë osmane më 31 Maj 1779, Abdul Hamiti I, ku përcaktohej saktë marrja në mbrojtje nga ana e turqve e kulturës dhe gjuhës greke dhe se duhej luftuar gjuha shqipe.
    Ky dokument është nxjerrë nga arkivat greke dhe është botuar në gazetën “Thessaloniki” (14 Korrik 1999). Këtë Dekret e pasqyrojnë mediet greke më 1999.

Credits :Arben LLalla

/Xh.Arifi /Proinformacion.com


 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close