Ambasadori amerikan në Beograd,Michael D. Kirby;normalizimi i mardhënieve Kosovë -Serbi nënkupton edhe anëtarësimin e Kosovës në UN

Ambasadori amerikan në Beograd,Michael D. Kirby në një intervistë për “Večernje novosti”, thotë:”Nuk kërkojmë që Serbia ta pranojë Kosovën,por vetëm se normalizim të mardhënieve.Çfarë domethënie do të ketë ky normalizim në fund,është e Bashkimit Europian ta definoj.Por sipas nesh kjo ngërthen në vete edhe anëtarësimin e Kosovës në UN”,kur është përgjegjur në pyetjen a do të jet njohja e Kosovës vendimtare për pranimin e serbisë në BE.

Ambasador

Ambasador Kirbi të cilit në fund të janarit i mbaron mandati ,thotë se në katër vitet e fundit Serbia ka përparuar ,ekonomikisht,politikisht dhe në dialogun me Kosovën dhe fqinjët.

Në konstatimine V.Novosti se disa zyrtarë serb thonë se antarësimi i Kosovës në Kombet e Bashkuara është kusht i papranueshëm,ai përkujton se edhe Gjermania perëndimore kurrë nuk e ka njohur atë lindoren,por ajo Gjermania lindore ka qenë në OKB.

Në pyetjen se a do të jetë kërkesa që Prishtina ta fitoj ulësen në East River,pjesë obliguese e marrveshjes të cilin Be do e kërkoj në fund të normalizimit,Kirbi përgjigjet se SHBA vetëm asistojnë në atë proces të cilin e udhëheq BE dhe në këtë fazë nuk insistojn në asgjë.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close