Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Shikimi X – ray së shpejti do të bëhet realitet

ajo që me dekada ka qenë fantazi shkencore tani së shpejti do të bëhet realitet duke iu falenderuar expertëve amerikan.

X-ray_vision

shkencëtarët nga instituti teknologjik në Massachusetts e kanë zhvilluar një software i cili përmes shfrytzimit të variacioneve të ndryshme të radio sinjaleve,bënë të mundur identifikimin e siluetës së njeriut përtej murit dhe përcjelljen e lëvizjeve të tij.

Shkenctarët thonë se kjo teknologji do të mundej të përdorej për kujdesin dhe monitorimin e të moshuarve dhe fëmijëve,dhe do mund të bëhej element ndihmës në zbatimin e ligjit,ose një instrument i ri ushtarak.

Aparati përcjell sinjalin deri te ekrani,në të cilin mund të përcillen lëvizjet në kohë reale.Kjo teknologji e re do duhej të gjendej në treg në fillim të vitit 2017.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close