Festat nuk ofrojnë zemrat,vetëm,por edhe i ndajnë ato!

Festat nuk ofrojnë zemrat,vetëm,por edhe i ndajnë ato!

Është menduar se festat e fundvitit sjellin harmoni në mes njerzëve,e tash na doli ndryshe.Ato ditë jan edhe kohëra kur qiftet mendojnë më sël shumti ndarjen e edhe kur ndahen.Studimi në të cilin moren pjesë 3000 Britanez ,ka rezultuar se partnerët më intenzivisht përlahen/grinden mu në dhjetor dhe janar.

për vit të ri

Saktësisht 20 përqind e të anketuarëve kanë pranuar që mendojn seriozisht për ndarje,përderisa saktësisht i njejti numër nga ta ishin të sigurt se dashurisë së tyre i kish ardhur fundi.I ka munduar brenga për para ,shumë obligime dhe pamundësia për tu marrë vesh për gjërat më të vogëla,e edhe për atë se si duhet zbukuruar bredhi,dhe drrekave familjare.Të tëra këtokan qenë shtytës i urrejtjes në ditë feste.

Këtë dukuri ,në vitin 1955 e kishte hetuar dr.James Ketel ,të cilën ai e kishte quajtur “Sindrom festash”.Ai në kohën e Kërshëndellave dhe vitit të ri ka përcjellë çiftet dhe sjelljet e tyre ,dhe ka vërejtur se mu atyre ditëve një numër i madh i pacientëve të tij ishin bërë melankolik dhe depresiv.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close