Nafta ndërron rrugë.Tani rrjedha shkon nga SHBA në drejtim të Europës

Kompania amerikane e naftës Enterprise Products Partners L.P ka bërë marrveshjen e parë që të eksportoj naftë të papërpunuar pas heqjes së ndalesës katërdhjetë vjeçare.Diku rreth 600.000 barel ga nafta e quajtur e lehtë,nxjerrë në Texasin jugor do të ngarkohet në një tanker holandez ,në javen e parë të janarit,e cila do sjellet në rafinerinë e Vitol group në Zvicërr,e cila me diesel dhe tjera lloje karburanti furnizon Europën Veriore.

west-texas-oil-

“Jemi jemi të ngazëllyer” thot Jim Teague nga kompania Vitol (drejtor) dhe vazhdon ” që po shpallim,kontratën tonë të parë për të exportuar naftë të papërpunuar amerikane,që do të jet e para sipas njohurive tona ,nga bregu perendimor i SHBA në 40 vitet e fundit”.

Kjo është bërë e mundur pas vendimit të washingtonit për heqjen e ndalimit të eksportit të naftës.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close