Në Kinë zbulohet varri 2000 vjeçar,me një thesar marramendës në të

Në Kinë është zbuluar një varr 2000 i vjetër.Varri që është gjetur në varrezat kineze Haihunhou në Nanchang përmbanë një thesar të vërtetë prej 20.000 mijë monedhave nga ari si dhe gjërave të tjera të çmueshme në një vlerë e cila nuk vlerësohet dot.

coin

Mendohet se varri ku jan gjetur këto gjëra me vlerë i ka takuar Lu Heu,nipit të perandorit Vua i Hanëve.I cili ka sunduar nga (206 B.C.- 25 A.D.) para erës sonë.

Këto lokacione ka pesë vite që gjurmohen nga arkeologët dhe mendohet se është varreza më e ruajtur e dinastisë Han.Deri më tani aty janë gjetur më shumë se dhjetëmijë gjëra nga argjrndi,ari,me vlerë të rëndësishme kulturo-historike.Një shumë e madhe parash të vjetra,enë,pjesë mobiljesh,jan gjetur aty.E edhe mbetje arkeologjike që dëshmojnë pirje vere e cila në atë kohë ishte e rrallë,që ish e mundshme vetëm për shtresat e pasura kineze.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close