Serbia rehabiliton Aleksandar Rankovićin;i vendosë përmendore!!

Serbia nuk i harron ata që bënë krime ndaj të tjerëve në dobi të idesë së Serbisë së madhe .Në fakt ajo i rehabiliton ata!

Tito sprema pice za Leku Rankovica na Brionima.

Tito dhe Aleksandar Ranković

 

Këtë gjë si duket do ta bëjë edhe me njërin nga ata më të urryerit në sytë e shqiptarëve pas luftës së dytë botërore,në Jugosllavinë e aherëshme,por i cili vazhdon të urrehet dhe të mbahet mend edhe sot për reprezaljet dhe shpërnguljet masive për në Turqi që u ka bërë shqiptarëve nga hapësirat etnike shqiptare në Jugosllavinë e atëhershme e posaqërisht në Kosovë në vitet e pas lufte e sidomos në të pesëdhjetat e gjashtëdhjetat.
Ai është Aleksandar Ranković njeriu i dytë më i fuqishëm në hierarkinë e atëhershme shtetrore,themelues i OZN.Atj do ti ngritet së shpejti përmendore në vendin e tij të lindjes Draževc.Këtë veprim jan të gatshëm ta përkrahin edhe organet e tashme si dhe ministri i punëve të brendshme i Serbisë Nebojša Stefanović.
Ky lajm siq bënë të ditur “Večernje novosti” i ka gëzuar dhe e përshëndesin iniciativen edhe banorët lokal,vendas.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close