Të dielen,eclipsa totale e hënës

Theres_a_rare_supermoon_total-5d29c55bd4f9e26c9ead3516c8db1bbc

Këtë vikend do ndodhë eclipsa totale e hënës dhe nëse nuk do ta shihni,rastin tjeter do e keni tek më 2033!Në fakt të dielen me 27,ju do keni shansen të shihni një tip të rrallë të eclipses e cila nuk ka ndodhur që nga 1982.

(c)2004 Fred Espenak

(c)2004 Fred Espenak

Theres_a_rare_supermoon_total-f38279d31876f019ad2010f10aa67729
Është quajtur eclipsë totale e superhënës.Këto eclipsa totale janë goxha të rralla .Këtë të diele do jetë e fundit që do shohim deri më 2018.Por eclipsë totale të superhënës janë akoma më të rralla sepse ju i keni dy ngjarje të cilat nuk ndodhin njëkohësisht:Superhënë dhe eclipsë totale hënore.

16438fae7c717352935d5db349ce0a0a
Superhënë është emëri tjetër për hënën që është njëkohësisht edhe e plotë (e re) dhe është kalimi më i afërt pranë tokës-term i cili quhet perigee.Të dielen hëna do jetë vetëm 221,753 mile larg nga toka për dallim nga largësia mesatare që është 238,900 mile.Dhe rezultati:Hëna do paraqitet 4.7% më e madhe se zakonisht.

Theres_a_rare_supermoon_total-686e9b25e74f6eeed37ee11e379a74e1

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close