Metodë e re për vjedhjen e kartelave bankare.Kujdes!!

Nëse jeni diku në perëndim dhe keni,e sigurisht që keni kartelë bankare,atëhere kini kujdes sepse kohëve të fundit është lajmëruar një formë e re e vjedhjes së informacioneve nga kartelat bankare.

rfid_card_703

E tëra çfarë i duhet një vjedhësi është që ai ta ketë një lexues RFID i cili do ta bëjë zbulimin e radiofrekuencave dhe mjafton të jet 15 centimetra larg.Kjo do i mundësoj vjedhësit,marrjen e të dhënave nga kartela e cila ndodhet në duart tuaja.
Posaqërisht,më së lehti pre e këtij mashtrimi digjital jan pronarët e të ashtuquajturave “wave and pay“ kartela.

“Aparatet e duhura për ta kryer një vepër të tillë jan shumë të përhapur dhe shumë leht gjenden në internet” thotë David Brian,ekspert për siguri i kompanisë “TrustView ” për Daily Mail

Nëse lexuesi ndodhet në kufij të hapësirës së viktimës, gjatë pagesës me “View & Pay”.lexuesi automatikisht e kapë sinjalin të cilin e emeton kartela brenda disa sekondave.Informacioni të cilin lexuesi e kapë mund të përdoret më pastaj me një aparat që kushton në mes 300-400 dollarë,e i cili i kopjon kredit kartelat.
Kompania “NORTON” tërheq vërejtjen se 70% e kredit kartelave do të i jen ekspozuar kësaj metode të re të vjedhjes digjitale.Prandaj ,Kujdes!!

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close