…A e dinit se përveq këtij Ballkanit tonë që na e sollen,ka edhe një tjetër mu atje nga na e sollën?!!

Ne këtu kemi një Balkan që na e sollën,e na e mbulluan yllirinë me të.E një të tillë e kanë edhe të tjerët.Në fakt a e keni ditur se egziston edhe një tjetëlr Ballkan?

balkania
Ai Balkani tjetër gjendet në kufirin me Uzbeksitanin,Kazakistanin,Iranin dhe detin Kaspik,përderisa emëri i kryeqytetit të një province në Turkmenistan quhet Balkanbat.
Ky vend bote njihet për burime të mëdha energjetike,e 94 përqind e prodhimit të gassit natyror vjen nga atje.

Emëri vie nga malet përrreth,kështu që besohet se edhe ky Balkani ynë,e mori emërin pikërisht sipas këtij- Mali Balkan )Bulgarët e thirrin Mal i vjetër) i cili shkon nëpërmes Bullgarisë dhe kalon në Serbinë lindore.Vetëm se emëri “Balkan” vjen nga fjalë turke për malin,e i cili në një kohë ishte quajtur Haemus Mons.
Ballkan në ditët e sotme më shumë përdoret si term politik se sa gjeografik

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close