Dielli të hënën eruptoi në drejtim të Tokës një shpërthim të klasit M

Të hënën (28 dhjetor), një vorbull njolle diellore eruptoi,duke shpërthyer një flakërim të klasit M direkt në Tokë. Rrezatimi ekstreme-ultravjollcë është larë menjëherë mbi atmosferën tonë të sipërme, duke inicuar një ngjarje ionizimi që shkaktoi një radio ndërprerje mbi Amerikën e Jugut, Afrikë dhe Oqeanin Atlantik jugor .

-solar-flare

ky Blackout mund të ketë qenë zbuluar nga Marinarët dhe radio operatorët amatorë në rangun e frekuencave 20MHz.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close