Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

A do ta filloj e para Zvicra;për secilin nga 2.500 sfr në Muaj?!!

A do të bëhet Zvicrra vendi i parë që qytetarëve të saj do tu paguajë rrogë mujore pavarësisht nëse ata kanë punuar ose jo,ngelet të shihet pas referendumit që për këtë do të mbahet pas gjashtë muajve.

Votation Suisse (détouré)

Qytetarët Zvicrran do të dalin në vendvotime dhe në referendum do të votojnë se a do ta përkrahin propozimin që çdo qytetar ,i punësuar apo jo,nga shteti do ta marrë një pagë fikse mujore.Propozimi parasheh që paga themelore të jetë 2.500 (në muaj 2.300 euro) franga për të rritur,përderisa pensionerët dhe fëmijët do të merrnin më pak.
Idea është që qytetarët sa më shumë ti përkushtohen gjërave të cilat vërtetë u interesojnë,dhe jo gjithë kohës të mendojnë se si do ti përmbushin nevojat finansiare themelore.
Për ta finansuar fondin themelor Zvicrrës do ti duhej të vendosë tatim mbi pasurinë e më të pasurëve.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close