El Niño në vitin 2016 do të shkaktoj probleme të mëdha klimatike

Fenomeni klimatik El Niño do të shkaktoj thatësira në disa pjesë të Tokës përderisa në disa të tjera do të shkaktoj vërshme.
Afrika do të jetë në mesin e më të goditurave,dhe për këtë shkak në atë kontinent mungesa e ushqimit do arrijë kulmin në muajin shkurt.

El Niño

Regjionet sikur Karaibet,Amerika Jugore dhe Qendrore në 6 muajt e ardhëm do të jenë gjithashtu të goditura nga ky fenomen oqeano-atmosferik i quajtur El Niño.
Efektet periodike të El Niño i cili ndikon në temperatura globale dhe rregullojnë kushtet klimatike,kanë sjellë deri aty sa që viti 2015 të jetë më i ngrohti deri më tani në botë.

Organizatat e ndryshme humanitare veqse kanë shprehur brengosjene tyre për shkak të ngritjes dhe thatsirave dhe vërshimve potenciale duke shtuar se në vitin 2016 do jetë e domosdoshme ndihma për dhjetë milion njerëz në Etiopi.
Për mënyrën dhe shkaqet se si El Niño ndikon në kushtet atmosferike ende nuk ka një konsenzus shkencor.sipas studimeve të deritashme del se El Niño egziston që nga epoka e fundit e akullt.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close