Financial Times parashikon për vitin 2016;Belgjika Do ta fitoj Kampionatin Europian në Futboll,Britanikët do të votojn për ngeljen në EU….

Edhe Financial Times ka bërë parashikimet e saja për vitin në të cilin sapo kemi hy – 2016,ku përfishinë,Zgjedhjet për kryetarin amerikan,kampionatin Europian në futboll,situatën në Siri…

2016-01-1--18-35-54 ft

Siq parashikon FT 2016 do të jetë fundi i sundimit të Merkel si kancelare edhe përkundër ovacioneve që ka marrë në konferencen e partisë së saj Demokristiane.Mu ato ovacione jan dëshmi që pozicioni i saj është i sigurtë edhe përkundër presioneve të shtuara për shkak të ardhjes së miliona emigrantëve gjatë 2015.Kjo sipas të gjitha gjasave do të tregohet sie pamundëshme dhe në vend të mahnitjes për guximin dhe lidershipin moral të kancelares,do të ketë jo siguri dhe pakënaqsi.Pika e shpërthimit do të mund jetë “kryengritja” e qeverisjeve lokale ,e cila do të mund ta bënte të paqëndrueshëm pozicionin e saj.

Britanikët në vitin 2016 i pret referendum historik në të cilin do të vendosin për atë se a do qëndrojnë apo do e lëshojnë Bashkimin Europian.Financial Times parashikon që Britania e Madhe do të votoj për qëndrim brenda Unionit.Dhe siq thuhet në fund do të mbizotrojë mendja e shëndoshë e votuesëve brit.Duhet harruar në argumentet e tipit të David Cameron,do të ket sukses në bisedime ose Britania e madhe do ta kthej përsëri kontributin në rritjen e investimeve dhe të tregtisë .Zgjedhësit në fund do të vendosin në mes logjikës së ish kryeministrit John Major dhe populizmit.

FT parashikon se presidenti i ardhshëm amerikan do të jet presidente,Femër.Dhe siq thuhet këto zgjedhje do të jenë sikur roller coaster/hekurudhë kodrinore.Edhe pse kandidati republikan do të përdorë talljen edhe përkundër rezultatit të ngushtë që parashikojnë anketat ,zonja Klinton do ti fitoj zgjedhjet.Demokratët do të kthehen në Senat.Mandatin e vet Klinton do ta filloj në një Washington mjaft të polarizuar dhe ajo nuk do ta ket lehtë.

Sa i përket Sirisë,Asadi do të ngelet kryetar nominativ i Sirisë për vitin 2016.Edhe nëse do të avancohet në status të zotruesit më të madh të luftës.Ushtarakisht ai është i përkrahur nga intervenimi ushtarak Rus i cili është drejtuar në armiqtë e tij-kryengritësit.Politikisht ,plani amerikano-rus parasheh tranzicion 18 muajsh me plot riziqe,edhe nëse procesi paqësor përparon,Asad do ta bëjë të pamundurën të qëndroj në pozitën e pushtetit në Damask.

Financial Times Thotë se fitues i kampionatit Europin në futboll do të jet Belgjika,e cila ka ekipin më të mirë në botë,sipastë dhënave të fundit të FIFA.Siq thuhet,me një sistem të përparuar të zgjedhjes së lojtarëve,treningut dhe politikës liberale ndaj migrantve,ky nacion ka “prodhuar” futbollist elitar.Belgjika në teren mund ta nxjerr trion Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin De Bruyne vlera e të cilëve është 150 Funta,pasi me Francën luan në teren të vet,ka një përparsi shtesë.

Për atë se a do të ketë zvoglim të shitjes së kerrev me diesel motorë në Europë,në këtë vit,FT thotë se blerësit Europian jan gjithnjë e më pak të dashuruar në kerre me motorrë disel dhe kështu edhe shitja e tyre do të bjerë.Asaj do ti kontriboj edhe pranimi i firmës volkswagen se 11 milion kerre të kësaj kompanie ka software të integruar i cili i shtrembron të dhënat për gazrat e dëmshëm të liruar!
Kerret me diesel motorë ,majën e shitjes e kan patur më 2010.Por interesimi në Francë bie shumë shpejt për shkak të zvoglimit të subvencionëve dhe skepticizmit në shtim kur është në pyetje ndikimi i tyre në ambient.Për shkak të skandalit ,shitja e kerreve të Volkswagen veq ka rënë për 20 përqind.

FT -Financial Times

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close