Mund Turqia të shtyjë NATO-n në luftë me Rusinë në vitin 2016?

Turqia,udhëhequr nga Recep Tayyip Erdoğan,ka ngelur një nga problemet më të mëdha e krizës e cila po vazhdon,përfëshirë krizën me refugjatë,terorizmin,shkruan gazetari Michael Goldfarb i – politico.eu

Turkish President Erdogan official visit in Belgium

Turkish President Recep Tayyip Erdogan

Goldfarb komentoi në lidhje me operacionin që po ndërmerr qeveria turke në qytetin kurd kundër partisë punëtor të Kurdistanit.Siq thotë ai ,kjo situatë me Kurdët si dhe rrëzimi i aeroplanit ushtarak Rus mund të qojnë NATO në luftë me Rusinë.

Protest in support of arrested Cumhuriyet newspaper journalists

  Turkish newspaper Cumhuriyet publishing house, in support of Can Dundar and Erdem Gul who were arrested by an Istanbul court in Istanbul, Turkey, 27 November 2015.

“Përse liderët Europian i tolerojnë aksionet turke kundër atyre të cilët jan të suksesëshëm kundër SH.Islamik” pyet gazetari.Ky tolerim,s’bashku me rritjen e autoritarizmit të Erdoganit do të sjellë deri destabilizimi dhe rreziqe më të mëdha në Siri,beson Goldfarb.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close