Tone të ashpra nga Irani në llogari të Arabisë Saudite pas ekzekutimit të një lideri shiit nga organet Saudite

zëdhënësi i ministrisë së punëve të jashtme iraninae Hossein Jabar ka akuzuar rëndë Arabinë Saudite se po përkrahë terrorizmin,pas ekzekutimit të klerikut shiit me ndikim.Dhe se Arabia Saudite për shkak të ekzekutimit “do paguaj qmim të lartë”.

shiit

Ai tha”Organet dhe qeveria Saudite mbështesin terrorizmin dhe ekstremistët radikal sunit ,duke vrarë dhe shuarjen e kritikëve brenda atij vendi” përcjell IRNA.
Të kujtojmë se organet e Arabisë Saudite sot kanë ekzekutuar 47 persona për terrorizëm,siq njofton ministria e punëve të brendshëme.e në mesin e të ekzekutuarëve është edhe kleriku i njohur shiit Nimr al-Nimr.I cili ishte figura qendrore e demostratave të vitit 2011 kundër qeverisë,e të cilat ishin inspiruar nga e ashtuquajtura pranvera Arabe.ky ekzekutim ka ngjallë reagime të ashpëra në disa vende si Irak,Iran,Bahrain,Jemen.. e tjera vende .

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close