Serbia po shuhet demografikisht.Në vitin 2060 do ti ketë 2 milion banorë më pak

Sipas demografit Serb Goran Penev nga instituti shkencave Shoqërore Serbinë e presin trende negative në të ardhmen sa i përket shtimit të natalitetit.Në fakt do të ketë rënie siq parashikon ai,serbia s’bashku me Vojvodinën do ti kenë vetëm 5 milion banorë.

natal

Ai për Agjensinë BEta ka thënë se Serbi dhe Vojvodina në viti “060 do ti kenë Dy milion banorë ma pak,sepse shkalla e ulët e lindjeve është pasojë e situatës së keqe ekonomike në Serbi.

demograf

Këtë prognozë kishte nxjerrë edhe studimi i fundit i bërë nga Kombet e Bashkuara ku në mesin e 48 vendeve me shifra për ulje nataliteti është edhe Serbia.Në këtë listë,në dhjetshen e parë, e para është Moldavia,e pasuar nga Bullgaria,Bosna ,Romania,Ukraina,Kroacia,Letonia,Japonia dhe Hungaria

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close