Zyrtari i Lartë i Departamentit të Shtetit Brian Hoyt duke folur për Qendren “Humanitare” Ruso-serbe në Nish pyet:Pse personeli i një qendre humanitare duhet të ketë imunitet diplomatik?

Zyrtari i Lartë i Departamentit të Shtetit Brian Hoyt duke folur për Qendren “Humanitare” Ruso-serbe në Nish pyet:Pse personeli i një qendre humanitare duhet të ketë imunitet diplomatik?

Politika amerikane edhe njëhere ka kërkuar të dijë se për çfare nevojitet që një “qender humanitare” siç është ajo në Nish të ketë privilegje të tilla si imunitet diplomatik.
Në të vërtetë këtë e ka deklaruar zyrtari i Lartë i Departamentit të Shtetit Brian Hoyt Ji i cili tha se SHBA nuk e kupton se pse personeli i Qendrës Humanitare Ruse duhet të marrë imunitet diplomatik?Duke shtuar se kjo nuk është normale në bashkësinë nderkombëtare.

“Për çka e kërkon Rusia këtë,përse bënë presion në Serbinë për ti dhënë asaaj diçka që nuk është normë në bashkësinë nderkombëtare?”,pyet Hoyt i cili ka marrë pjesë në një Forum ekonomik në serbi.
Ai ka thënë se qëllimi i SHBA-ve është që Serbia të bëhet vend stabil dhe prosperues e integruar në BE,dhe ka shtuar se :”Për këtë propozoj për partnerët tanë në Serbi të pyesin Rusinë se çka bënë ajo për ta ndihmuar Serbinë në rrugen e saj drejtë BE-së.Nuk e shohim se si nëse do i ipej imunitet personelit rus të kësaj qndre do ti ndihmonte Serbisë për anëtarësim në Bashkimin Europian”.ka përfunduar Hoyt .

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close