Turqia dërgon tanke në qytetet me shumicë Kurde

Kurdët të cilët nuk janë të kënaqur me operacionet speciale që po ndërmerr Turqia nëpër vendbanimet e tyre ku ata përbëjnë shumicën,dhe me orët policore të shpeshta ,gjithnjë e ma shumë organizojnë demostrata në të cilat përdorin edhe dhunën.

tanks in Kurdish streets

Policia turke në disa raste i ka shpërndarë demostrantët duke përdorë ,lotsjellës,topa uji në protestat e organizuara në Diabarkir dhe Stamboll.Tani si demonstrim force ,ushtria ka dalë me tanke nëpër rrugët e qyteteve.Por sigurisht edhe për shkak të gjendjes së përgjithshme,e sidomos pas deklaratave të udhëheqësit të PKK se tani e tutje Turqia është në gjendje lufte me PKK-Kurdët!E cila parti thotë se nga operacionet e organeve të sigurimit turk ,deri më tani janë vrarë më shumë se 100 Kurd.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close