Edhe kur ju duhet të rrini gjatë ulur,kujdesu të mos rrish i qetë!

Nëse ju duhet të rrini ulur për periudha të gjata, kujdesu që të mos rrish i qetë. Ky është mesazhi nga një studimi i publikuar sot në Gazetën Amerikane të Mjekësisë Preventive.

ID:49857992
hulumtimi i ri tregon se lëvizjet anej-knej mund të luftojnë të paktën disa nga lista e gjatë e ndikimeve negative shëndetësore që ka qëndrimi ulur për një kohë të gjatë.

Shkencëtarët, bashkë-kryesuar nga Universiteti i Leeds dhe UCL, raporti thotë se një rritje të të rrezikut të vdekshmërisë nga qëndrimi ulur për periudha të gjata u gjet vetëm në ata persona që thanë se bëjnë lëvizje të forta sa anej-knej shumë pak, ndërsa nuk i gjetën asnjë rrezik në rritje të vdekshmërisë tek ata që kanë qëndruar ulur për një kohë të gjatë e të cilët e konsideronin veten si të moderuar në lëvizje ose ata të cilët ishin shumë nervoz dhe lëviznin sa anej-knej!

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close