Dačić :” paralajmron luftë të ashpër kërkesës së Kosovës që të bëhet anëtare e OKB”

Ministri i punëve të jashtme i serbisë Ivica Dačić paralajmron luftë të ashpër kërkesës së Kosovës që të bëhet anëtare e OKB.Ai sot për TV Pink tha:”Qeveria jonë do të bëjë gjith@ka që Kosova mos të bëhet anëtare e Organizatës së Kombeve të Bashkuara.Këtu neve na pret luftë e ashpër,sepse Kosova do dëshiroj që të bëhet anëtare e organizatave ndërkombëtare.”

kundër Kososves

Sipas tij ,”Serbia nuk është obliguar që Tia mundësojë Kosovës anëtarësimin në organizatat ndërkombëtare,por shanset e Kosovës për anëtarsim,varen edhe nga mënyra e vendosjes në organizata të caktuara.”Pastaj ai ka shtuar se” Kosova nuk mund të bëhet anëtare e OSABE sepse aty vendimi merret me konsensus,ndërkaq ju e dini se Serbia nuk dëshiron që Kosova të bëhet pjesë e kësaj organizate.”

Sipas fjalëve të tij ndryshe është kur bëhet fjalë për këshillin e Europes,dhe në disa të tjera ku vendimet merren me shumicë të caktuar votash.
“Për fat të keq ne jemi në pozitën ma të vështirë kur bëhet fjalë për Kosovën në Europë”Tha Dačić kur ka komentuar atë se kosova ka mbështetjen e disa shteteve për anëtarësim në organizatat ndërkombëtare.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close