ESA do të ndërtoj “katund” në Hënë

ESA do të ndërtoj “katund” në Hënë

Drejtori i ESA (Agjensia Europiane e Gjithsisë) Johann-Dietrich Wörner ,në një konferencë shkencore ku merrnin pjesë shkencëtar nga e gjithë bota,200 sosh,tha se ESA do të ndërtoj një bazë në Hënë.Kjo bazë “Katund Hëne” do të ndërtohet me ndihmën e printerit 3D do ti ndihmoj njerzimit në hulumtimin e gjithësisë!

vilage

Kjo konferencë është mbajtur ,muajin e kaluar në qendren Europiane për hulumtimin e gjithsisë dhe për teknologji në Noordwijk tëHolandës.
kathy laurini nga NASA thotë se kjo bazë mund të paraqesë pikën fillestare për astronautët të cilët do të angazhohen në misionet e lidhura me Marsin.
“Është koha e duhur të fillojm të punojmë në mundësitë përmes së cilave Europa do i përmbushë qëllimet e saja në lidhje me hulumtimin e gjithësisë”.Thotë ajo.

Mundësinë për ndërtimin e një objekti përmes printerit #d ,ESa e kishte shqyrtuar qysh më 2013 dhe e ka menduar materialin i cili do të mund të vendosej në kupolat të cilat do të mbronin astronautët nga rrezatimi në hapësirë.”Katundi” do të ndërtohej në anën e Hënës e cila nuk shihet nga Toka.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close