Tri sfera misterioze jan gjetur në Vietnam ,të rëna nga lart pas një shpërthimi

Tri objekte sferike të paidentifikuara metalike u gjetën/zbuluan në tri provinca në veri të Vietnamit,të shtunën,ndërsa një zyrtar ushtarak tha se sferat mund të jenë pjesë e një objekti ushtarak.

G6qnpZkr

Sfera e parë u gjet nga banorët lokalë në Tuyen Quang Province, pas një zhurmë me zë të lartë nga një shpërthimi, supozohet, ajrore të shtunën në mëngjes.

Lideri Provincial Chau Van Lam konfirmoi raportin në gazetën Tuoi Tre (Rinia) dhe tha se autoritetet kompetente janë duke punuar për të identifikuar objektin metalik.

Sfera misterioze, rreth 50 kg në peshë, e cila ka shkronja ruse në sipërfaqe të saj, u identifikua fillimisht si një mjet për kërkimin meteorologjike, tha Lam.

Megjithatë, supozimi është mohuar nga Le Thanh Hai, zëvendës drejtor i përgjithshëm i Shërbimit Kombëtar Hidrometeorologjik në kuadër të Ministrisë së Burimeve Natyrore dhe Mjedisit.

Objekti gjendet në Vinh Quang nuk është i lidhur me balonë për parashikim të motit, e cila mbart instrumente që mund të regjistrojë statistikat meteorologjike, Hai pohoi.

Disa njerëz të tjerë e kan lidhur topin e çuditshëm me rezervuarët e karburantit të motorëve reaktiv apo pajisjeve hapësinore.

Dy objekte të ngjashme, në madhësi të ndryshme, u vunë re duke rënë në Tay Ninh Province dhe Yen Bai Provincë në të njëjtën ditë, sipas disa burimeve të Tuoi Tre.

Zyrtarët në Yen Bai kan pohuar se një nga sferat metalike, që është vetëm 6 kg në peshë, u rrëzua mbi provincën në të njëjtën kohë me kohën e incidentit në Tuyen Quang.

Sferat ndoshta mund të jenë tanke të ngjeshura ajri e një rakete apo avioni, tha Phan Van Tu, ish-kreu i High-Tech Divizionit në nën Ministrinë e Mbrojtjes Kombëtare u citua nga mediat lokale të ketë thënë.

Germat ruse mbi sferat tregojnë se ato janë prodhuar nga shteti i dikurshëm Bashkimi Sovjetik apo Rusia, tha Tu.

Zyrtari gjithashtu supozon se objektet janë bërë nga lidhje të veçanta ose materiale të përbërë nga ato të veçantë sepse si ata mbetën të paprekur, edhe pas rënies.

Gjenerallejtënant Vo Van Tuan, zëvendës shefi i Ushtrisë Popullore e Vietnamit, të shtunën në mbrëmje, tha se ushtria Vietnamese nuk është duke kryer ndonjë veprimtari në afërsi në kohën e incidenteve në tri provincat, sipas medias vendase.

Objektet janë mbajtur nga agjencitë kompetente për të ndihmuar në procesin e vazhdueshëm të identifikimit.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close