Pas transplantimit të syrit bionik,një grua pa përsëri me syrin në të cilin nuk kishte pasë shikim për 16 vite me radhë!

Pas transplantimit të syrit bionik,një grua pa përsëri me syrin në të cilin nuk kishte pasë shikim për 16 vite me radhë!

Nga një implant retinal i kryer në John Radcliffe Hospital – Oxford University Hospitals, Rhian Lewis ka fituar të pamurit përsëri,pasi që ajo kishte humbur shikimin kur ishte vetëm 5 vjeçe,kur përfundimisht ka humbur shikimin.

 

Implantin të cilin të cilin e ka bërë firma gjermane Retina implant AG ,është transplantu në syrin e zonjës Lewis në qershor.Ekspertët ,nga ajo kanë kërkuar që me kujdes të shikoj në orën e madhe nga kartoni dhe të përgjigjet se sa është ora.Ajo me syrin e djathtë nuk ka parë për 16 vjet të plota,përderisa në të majtin e ka humbur atë para gjashtë vitesh.
Kur e ka kuptuar se po sheh se akrepat e orës tregonin orën tre,ishte shumë e lumtur,kuptohet!
“më thanë se është e mundur që nuk do të kem asnjë ndjenjë,dhe përnjëherë brenda ca minutash më është zdritë në syrin me të cilin nuk kam parë për 16 vjet me radhë” tah ajo.

CATEGORIES
Share This
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close