Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Austria edhe zyrtarisht aplikoi për prefiksin telefonik të Kosovës

Edita Tahiri ka njoftuar se Austria ka apliku në organizaten ndërkombëtare për telekomunikacion ITU për prfiksin telefonik të Kosovës,në përputhshmëri me marrveshjen e Brukselit.Dhe se ai do të jet +383.

unt

Edita Tahiri ka njoftuar se Austria ka apliku në organizaten ndërkombëtare për telekomunikacion ITU për prfiksin telefonik të Kosovës,në përputhshmëri me marrveshjen e Brukselit.Dhe se ai do të jet +383.
^Konfirmimin zyrtar për atë se Austria ka aplikua për prefiksin,e kemi marrë nga BE dhe nga ambasada e Austrisë në Kosovë^ ka thënë Edita Tahiri.

Mirpo sipas Beogradit zyrtar ^ Prishtina nuk i ka përmbushur obligimet nga marrveshja dhe nuk do të mund ta marrë numrin hyrës,përderisa nuk përmbushë atë.^
Sipas tyre ^ Me marrveshjen për telekomunikim i cili është nënshkruar me 25 gusht në Bruksel,është qartë e definuar që Kosova nuk fiton numrin hyrës për shtet ,veqse Serbija merr edhe një të tillë për një rreth gjeografik të saj,i cili përkrah +381 -shit do të përdoret për territorin e Kosovës si një numër për një zonë gjeografike.Është thënë për Tanjug në zyrën e Serbis për Kosovë.

Edhe ambasada Austriake në Prishtinë ka vërtetuar se përfaqësuesit e Vienës zyrtare,dje kan dorëzuar kërkesën zyrtare për numrin hyrës për Kosovën në ITU.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close