Ka filluar gjykimi kundër Fethullah Gülenit,ish aleat i erdogan e tani armik nr.1 i tij!

Predikuesit musliman ,dhe kundërshtarit kryesor të Presidentit turk Erdogan,Fethullah Gülenit i është filluar gjykimi,në mungesë për siq thuhet “tentim grushtshteti”.

fethullah-gülenden-
Gülen i cili një kohë ishte aleat me Erdogan,është akuzuar se më 2013 i ka nxitë hetimet për korrupsion,ku përfshiheshin njerëz të afërt me kryetarin turk Erdogan,si dhe për tentim të rrëzimit të qeverisë turke.

Ai tok me 68 të tjerë ,përfshirë edhe shefin e dikurshëm të policisë,jan akuzuar “për tentim të rrëzimit me dhunë të republikës turke”,udhëheqje të një organizate terroriste si dhe “spionazhë politike”.Këto të gjitha i ka mohuar Fethullah Gülen,i cili jeton në Pennsylvania.SHBA.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close