Diçka rreth bombës (aktuale) H-hidrogjenike

Kjo bomba e fundit që erdhi nga Korea Veriore,shkaktoi më shumë panik në arenën ndërkombëtare se sa ato të tjerat edhe pse edhe ato jan shumë kataklizmike.
Që të dyja,bombat edhe ajo atomike edhe hidrogjenike jan lloj armësh bërthamore,çka don të thotë se energjia lirohet nga reaksioni nuklear.Por mënyra se si e lirojnë energjinë është ndryshe,kështuqë edhe fuqia e njëres nga tjetra është e ndryshme.

h-bomb

Ndryshimi më i madh është se bomba atomike shfrytzon fusionin nuklear,e cila atomin më të madh e ndanë në dy më të vegjël që të prodhoj energji.
Bomba hidrogjenike,nga ana tjetër shfrytzon efosionin,në fakt dy ose ma shumë atome i bashkon në një më të madh.
Bomba hidrogjenike,gjithashtu në vetvete ka armë fusioni e cila shërben për ta inicoj lirimin e energjisë dhe fusionit.kjo është e domosdoshme sepse fusion-arma kërkon sasi të madhe të energjisë që të inicohet-aq sa mund të shliroj bomba atomike.

Paramendone se çfarë ndodhë në brendi t Diellit .Në teori,procesi potencialisht është i pafund.Sasia e energjisë është enorme.Bomba H e cila quhet edhe termonukleare dhe “superbombë” dhe sipas ekspertve mund të jet edhe 1000 herë më e fuqishme se bomba atomike,e cila është hudhë në Japoni.

CATEGORIES
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close